http://ordentligmat.no/2009/10/verdens-beste-rosenkal/

Oppskrift Rosenkål med bacon:

500 gr fersk rosenkål

200 gram bacon eller pancetta

Saft av en halv sitron (Sikkert ok med hvitvin eller litt kraft her)

Smør

Salt og pepper.

 

Rosenkål og bacon, himmelsk komboRosenkål og bacon, himmelsk kombo

Skjær baconet i terninger eller strimler. Skru på stekeplaten og surr baconet sprøtt.  I mellomtiden skjæres bunnen av rosenkålen,  de ytterste bladene fjernes og kålen deles i kvartinger.
Nå baconet er ferdig,  legg de på kjøkkenpapir, ta til side mesteparten av baconfettet, men la det være litt igjen til steking. Er du en hardsteker av baconet ditt (fy deg), så er det virkelig tiden for å skru ned nå. Hell i sitronsaft, evt litt vann, skrap bunnen i pannen og legg i rosenkålen, og stek på svak varme til de er myke. Tilsett smør og bacon, smak til med salt og pepper,  bland og server!

Rosenkål servert på ordentlig vis.